The Shahrabis’ House Residential Project is designed with residential occupancy for Shahrabis’ family consisting of 5 flats in 6 floors.

5 residential floors and 2 common elements floors include the entrances, parking lots, storerooms and etc.

It has been designed and executed with the compound yard and also the roof garden, furniture and the special green space with details specific to itself.

The floors plan is different considering outer views and terraces in the northern and southern parts. The plan includes entrance, dressing room, restroom, sitting room,

kitchen, living room, 2 bedrooms, master bedroom and bathrooms.

The project structure is made of metal structural skeleton. It is designed with flexural frame on two sides and the two sides of the cross brace are designed and executed with 7 concrete deck ceilings.

It is used in electrical installations and electricity of smart systems set.

Hot water of the entire compound is supplied by means of two total packages and cooling and heating by the split duct.

The area of each residential unit is 210 square meters. The total building site is 1,660 square meters and the project land area is 378 square meters.

Design of Shahrabis’ House Residential Project commenced in 2013 and its execution ended in 2016.

It’s a house for Shahrabis’ family in 5 residential flats in a way that it’s responsible for the needs of three generations of members of this family and along with it they can establish contact with them considering their mind ideals.

 

Along with the performance-oriented plans that are responsible for users’ need and on the other hand considering urban conditions and operation of natural materials, namely wood and stone,

we have attempted to create a different space in a certain way to be able to intensify the feeling of attachment  in users and re

 

place life experience with the feeling of using a villa in an apartment residential unit by enjoying creation of different spaces.

The project outer view is designed alongside urban outer view and considering the gardens surrounding the site.

Along with creating harmony we have been seeking an experience of the properties of space for operators and passengers.

The natural material used in the project and also combination of outer view conveys the peaceful message for their audience.

The crust of the outer view is completely transparent and conveys a desirable perspective of the garden across from the project site.

A part of the outer view is made

through utilization of mobile wood lower drapes to make controlling southern outer view lighting and also controlling sight and perspective possible in terraces for residents.

– Position: Shahid Araghi, Tehran, Iran

– Employer: Mr. Aliakbar Shahrabi Farhani, Mr. Reza Shahrabi Farhani

– Architect: Mr. Aminagha Ebrahimi

– Supervision and execution: Mr. Aminagha Ebrahimi

– Commencement date: 2013

– Completion date: 2016

Building address: No. 19, Gol Narges alley, Shahid Araghi St., Tehran – Iran

1
2
28
4
3
15
16
23
29
30
31
32
33
35
39
40
41
42
43
44
45
55
57
58
59
60
62
118
120
122
212
213
216
217
218
221
224
225
226
229
230
232
237
239
243
246
252
256
260
261
253
254
a1